Paulownia

The Princess Tree in Moldova

    

Ce este paulownia ?

Paulownia Imperialis

Paulownia Imperialis

Paulownia este un gen de arbori cu creștere extrem de rapida din familia Paulowniaceae. Genul Paulownia conține mai multe specii, ce sunt similare după caracteristici specifice, prin urmare, acestea sunt numite în general – Paulownia.

Toți copacii de genul Paulownia sunt arbori cu creștere rapidă. Din acest motiv, unele specii ca Paulownia Tomentosa, Paulownia Elongata, Paulownia Fortunei, sunt crescute pentru producția de cherestea, biomasa, etanol, alimentare, hârtie și alte produse.

În afară de cultivarea comercială cu scopul producției de lemn, Paulownia se cultivă și ca un copac de miere. Arborele e bogat în flori pline de nectar dulce cu miros atrăgător, ca urmare mierea din acestea este de calitate excelentă.

Înflorirea abundentă, creșterea rapidă, diametrul impunător al frunzelor (în mediu e de 70 cm), coroana frumoasă și ne exigenţa Paulowniei, o fac foarte potrivită pentru scuaruri și parcuri. Frunzele Paulowniei de mărime mare acționează ca niște “capcane de praf”, iar metabolismul sporit, creșterea rapidă o transformă într-o adevărată uzină de oxigen.

Speciile acestui gen se potrivesc și la formarea barierelor contra-vânt și plantațiilor pentru prevenirea eroziunii terenurilor cât și la recuperarea terenurilor arse.

La general, creșterea Paulowniei este un business excepțional de avantajos. Nu în zadar este numit “arbore-de-minune” sau “copac-sondă de țiței”.